Appelscha-website-headers_17.jpg

Oosterwolde3Oosterwolde is sinds 1886 de hoofdplaats van Ooststellingwerf. In de bibliotheek aan de Quadoelenweg bevindt zich een TIP-foldersteunpunt. Oosterwolde is royaal voorzien van winkels en horecabedrijven, waardoor u niet alleen uw boodschappen daar kunt doen, maar ook in één van de restaurants goed kunt eten. Oosterwolde is niet alleen de hoofdplaats, maar telt ook de meeste van de bijna 25.000 inwoners van de gemeente.

Historisch gezien is de Brink bij de Nederlands Hervormde Kerk een mooi plekje. Bij de kerk staat een mooie, dubbele klokkenstoel. Aan de andere kant stond vroeger het logement De Gouden Klok.

Vanuit Oosterwolde is er een groot aantal busverbindingen naar onder andere Groningen, Assen, Drachten, Heerenveen en Steenwijk.

Rondom Oosterwolde liggen veel buurtschappen met prachtige namen als Jardinga, Schrappinga, De Weper, enzovoort. Het houdt in dat u in de direct omgeving van Oosterwolde prachtig kunt wandelen en fietsen. Er is een zogenoemd wandelbos bij het verzorgingstehuis Rikkingahof. Als u het pad volgt naar het stroomdal van het Grootdiep, komt u in een prachtig bos bij de Bentemaoden.

Elke donderdagmiddag is er in Oosterwolde een weekmarkt. Elk jaar in de eerste week van juni is er een avondmarkt en in het voorjaar een jaarmarkt.