Appelscha-website-headers_16.jpg

Varen

TurfrouteDe Turfroute is een prachtige toeristische vaarroute die ook door het bosrijke gebied van Zuidoost Friesland gaat. Een vaarroute die zich uitstrekt van Drenthe naar de Friese meren en de kop van Overijssel. Ze verbindt vier prachtige Nationale Parken: de Alde Feanen, het Drents-Friese Wold, het Dwingelderveld en de Weerribben. De route heet De Turfroute omdat de vaarwegen zijn ontstaan in de tijd dat er nog turf werd gegraven.

Vier Ooststellingwerfse dorpen aan de Turfroute

In de gemeente Ooststellingwerf liggen vier dorpen aan de Turfroute. Appelscha, Oosterwolde en Donkerbroek liggen langs de Opsterlandse Compagnonsvaart. Oldeberkoop is via de Prinsenwijk verbonden met de Tjonger.

Varen tussen de bomen

Eén van de mooiste stukjes van de Turfroute is wel het gedeelte tussen Donkerbroek en Wijnjewoude. Daar vind je de buurtschappen Moskou en Petersburg met mooie begroeiing langs de oevers van de Opsterlandse Compagnonsvaart. De Turfroute is een prachtige zilveren ader door de gemeente Ooststellingwerf. Het “andere Friesland”, een voor velen onbekend gebied, dat de moeite van het ontdekken waard is.
www.turfroute.nl