Appelscha-website-headers_26.jpg

Paardensport

paardrijdenIn het Nationaal Park Het Drents-Friese Wold zijn door Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten speciale ruiterpaden en menroutes aangelegd. U kunt de prachtigste rondritten maken. Deze zijn door middel van borden en palen aangegeven. Meer dan 120 kilometer ruiterpaden voeren door bossen, veengebieden, zandverstuivingen en langs vennen.

Rond Appelscha liggen een aantal accommodaties waar u als paardenliefhebber uw hart op kunt halen. De mogelijkheden zijn legio: samen met uw paard op vakantie, logeren in een manege, een paardenkamp voor uw kind, rondritten met of zonder leiding. Wij doen een paar suggesties:

Manege RCA Appelscha

De manege biedt huisvesting voor "man en paard".
Vanaf 7 jaar kan men terecht voor een ponykamp. Ook kunnen er vanuit de manege allerlei buitenactiviteiten georganiseerd worden, zoals huifkartochten en ritten met de manege tram. Voor springliefhebbers is ’s zomers een uitgebreid springparcours opgesteld.

Equestor/B&B Klokhuis Langedijke

Gelegen nabij het schitterende natuurgebied het Drents Friese Wold ligt Equestor/B&B Klokhuis. Deze accommodatie voldoet aan alle wensen op het gebied van comfort en gemoedelijkheid. In een sfeervolle ambiance staat gastvrijheid en rust voorop voor mens en paard. U kunt uw paard stallen in één van de ruime, lichte stallen of in de paddock c.q. weiland.

Camping Alkenhaer Appelscha

Camping Alkenhaer staat dicht bij de natuur. Dit is genieten in alle vormen van natuurbeleving. Ook de paarden en pony’s zijn welkom. Hiervoor zijn boxen, weide en een buitenbak beschikbaar. In het Drents- Friese Wold zijn verschillende ruiterroutes uitgezet. Het 6000 hectare grote gebied leent zich uitstekend voor het maken van dagtochten op de rug van uw paard of pony of uw menwagen.

Trail Ranch Diever

De Trail Ranch ligt aan de rand van het Drents-Friese Wold, het mooiste gebied van het noorden. De in Noord- en Zuid Amerika uitgezochte quarter horses, paint horses, pinto's en criollo’s zijn werkwillig en eraan gewend zelfstandig te denken en te handelen. Ze laten zich met één hand besturen en zijn aangenaam in het westernzadel te berijden, sporen zijn niet nodig en zelfs niet gewenst. De ruiter heeft daarmee de kans, zich aan het werkelijk wezenlijke over te geven: een mooie natuur als balsem voor de ziel. Door professionele rijleraren begeleid, leert u een andersoortig rijgevoel kennen.

Manege Ludanchelo Hoeve Wateren

Manege Ludanchelo Hoeve is gevestigd in Wateren, aan de rand van het Drents-Friese Wold. Vanuit deze locatie heeft u vele mogelijkheden om te paard of met de huifkar het Drents-Friese Wold te verkennen. Elke dag is het mogelijk om te paard/pony onder begeleiding een mooie tocht door de natuur te maken. Hiervoor is wel enige ervaring vereist. Heeft u nog geen ervaring, dan kunt u dit opdoen door het volgen van lessen, waarna u ook met een goed en veilig gevoel een bosrit kunt maken. Gaat u liever niet op het paard, maar erachter, dan heeft u de mogelijkheid om per huifkar de mooie omgeving te beleven. Zelf sturen of met koetsier, bijna alles is hier mogelijk. Wilt u met uw eigen paard meerdere dagen door het Drents-Friese Wold trekken, dan biedt Ludanchelo u de mogelijkheid voor pensionstalling voor uw paard/pony.

Camping Koningsdiep Ureterp

Achter de camping ligt een kano-opstap-plaats en tevens viswater met steiger, tegen de bossen van Olterterp en Beetsterzwaag aan. Een prachtig gebied met de mogelijkheid je paard mee op vakantie te nemen en op het paardenbedrijf te stallen en te weiden tijdens je vakantie. Met gebruik van alle zaken, zoals een manege, buitenbakken, wasplaats, ruime stallen. Een plek voor rust, ruimte en natuur.