Appelscha-website-headers_08.jpg

Elsloo2Dorp van rust en prachtige natuur.

Elsloo is een van middelgrote dorpen in de gemeente Ooststellingwerf. Het dorp heeft iets meer dan 600 inwoners en biedt vooral rust en natuur. Het dorp grenst aan het grote natuurgebied ‘Het Drents-Friese Wold’ en heeft enkele kleinere natuurgebieden in de directe omgeving zoals De Stobbepoel en De Schaopedobbe. De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van fietstochten en wandelingen. Vertrek daarbij bijv. bij eetcafé 't Anker, dat ook foldersteunpunt van het TIP is. 't Anker is iedere dag, behalve op maandag geopend. Tegenover eetcafé 't Anker is een fietsenmaker die ook fietsen verhuurt. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Hervormde Kerk met klokkenstoel en windmolen de Tjasker in het natuurgebied de Stobbepoel. Aan de rand van het dorp ontspringt rivier de Linde.

Het dorp heeft meerdere campings en enkele verblijfsaccommodaties die vooral geschikt zijn voor groepsvakanties. Ook zijn er 'bed en brochje' faciliteiten in het dorp. Minicamping d'Elf Ieken heeft een boerderijwinkel en sinds 2010 een kinder- en speelboerderij.

Landelijke publiciteit kreeg het dorp de afgelopen jaren regelmatig door spectaculaire acties van Nieuwjaarsvereniging de Vesuviusclub. Op eerste kerstdag vindt jaarlijks de zogenaamde kerstkuier plaats, een wandeling onder leiding van ervaren gidsen door de omgeving van het dorp. Een ander groot evenement, waar altijd veel publiek op af komt is de jaarlijkse ontsteking van de 'paasbult' waarbij door de Vesuviusclub ingezameld snoeiafval wordt verbrand.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Elsloo.