Appelscha-website-headers_20.jpg

Rondje Appelscha

Wist je dat de omgeving rondom Appelscha perfect is om doorheen te fietsen? Je vindt er twee nationale parken in de omgeving en de prachtige Kale Duinen. Daarom bieden wij nu ook het "Rondje Appelscha" aan! Je kunt kiezen voor diverse fietsroutes, vanaf 15 kilometer in lengte, en je krijgt een heerlijke Friese streeklunch bij brasserie/restaurant Leafs in Appelscha. Een prachtige fietstocht starten vanuit Appelscha, via de fietspaden in het Drents Friese Wold fiets je door de bossen en over de heide. Uiteindelijk kom je natuurlijk ook weer terug in Appelscha. Of je de lunch voor of na de fietstocht nuttigt, is afhankelijk van het dagprogramma.

Wat krijg je bij het Rondje Appelscha?

Huur van een luxe 7-versnellingsfiets

  • Meerprijs voor een tandem / elektrische fiets / bakfiets is maar € 7,50
  • Speciale fietsknooppuntenroute (vanaf 15 kilometer)
  • Heerlijke Friese Streeklunch bij Restaurant Leafs

Friese Streeklunch

Restaurant Leafs ligt in het hart van Appelscha, aan de Boerestreek. De Friese Streeklunch bestaat uit allerlei heerlijke echte Friese lekkernijen:

Stevige tomatensoep

  • Twee belegde broodjes (met ham, kaas en Friese rollade)
  • Plakje Fryske suikerbrood met roomboter
  • Rundvleessalade
  • Homemade miniburger van Frieseweidevlees van de BBQ
  • Melk, Karnemelk, Jus d'Orange op tafel

De kosten voor het Rondje Appelscha zijn: € 19,50 p/p

Heb je nog speciale of andere wensen? Dit arrangement is uit te breiden met vele andere opties.

Wilt u bovenstaand arrangement boeken? Klik dan op onderstaande link:

http://www.fietsverhuurappelscha.nl/rondje-appelscha

 

Culinaire klaverbladroute XL

Naast de culinaire klaverbladroutes (aanvang koffie/gebak, 4 routes van 15km en na iedere route een gang van het 4gangen diner € 32,50pp) biedt Hotel Restaurant Lunia nu ook de klaverbladroute XL aan. Karst Berkenbosch, cultuurhistoricus, schrijver en cabaretier, schreef 4 prachtige fietsroutes, allen vanuit Lunia. U kunt per dag 25 of 40 km fietsen. 
-4 overnachtingen
-4 x ontbijtbuffet
-4 x lunchpakket
-4 x 3gangen diner
-4 klaverbladroutes, vertrek vanuit Lunia: noord, oost, zuid en west met iedere dag een keuze uit +/- 25 km of +/- 45 km
-inclusief gratis gebruik van sauna en jacuzzi

Prijs € 300,00 pp, gebaseerd op 2 personen per kamer en op de beste beschikbare kamer.
Ook te reserveren voor 2 overnachtingen, 2 x ontbijt, 2 x lunchpakket en 2 x 3gangendiner € 160,00 pp, gebaseerd op 2 personen per kamer en op de best beschikbare kamer.

Kijk voor meer informatie op www.lunia.nl 

 

Golf en Tea arrangement

U start op de Golf-voor-iedereen-baan achter de visvijvers in Oosterstreek met een 9-holes golfparcours.

Deze baan ligt op nog geen 5 minuten rijden van Theeschenkerij de Butenplaets in en zult ongeveer 1,5 uur heerlijk gezond bezig zijn in de buitenlucht. Vervolgens rijdt u naar de theeschenkerij om lekker ontspannen bij te komen met een uitgebreide High Tea die bestaat uit een kop soep, warme gerechtjes uit de oven, verschillende sandwiches, taartjes en scones. Onbeperkt thee naar keuze erbij inbegrepen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Forrellenvisvijver het Oosterseveld: www.forellenvijvershetoosterseveld.nl

 

Bajesgames in het Gevangenismuseum 

Je met je collega’s of familieleden op laten sluiten in het Gevangenismuseum en als boeventeams in boevenpak de strijd aangaan met elkaar? Het Gevangenismuseum organiseert de bajesgames; een spannend dagje uit voor bedrijfs- en familie uitjes.

De deelnemers worden een dagje opgesloten op de binnenplaats van het Gevangenismuseum en gaan – in boevenpak- de strijd aan met andere boeventeams. Welk team is het sterkst en het slimst, wie zijn de echte boeven? De spelonderdelen zijn gebaseerd op gebruiken en gewoontes zoals die in de gevangenis te vinden zijn. Zoals de kettingcross: alle teamleden worden aan elkaar vast geketend en moeten met elkaar een parcours afleggen. En dat is niet makkelijk!

Het Gevangenismuseum toont de geschiedenis van misdaad en straf door de eeuwen heen. Bezoekers ontdekken welke straffen in de verschillende perioden zwang waren en hoe een strafinrichting er vroeger uitzag. In de interactieve tentoonstelling Het Staatshotel maakt men kennis het hedendaagse gevangeniswezen.