Appelscha-website-headers_06.jpg

Haule2 Pad naar blauwe bosHaule ligt in de gemeente Ooststellingwerf - het mooiste stukje Drenthe in Friesland. Het is een streekdorp met in hoofdzaak lintbebouwing. De hoofdas is een lange weg met een haakse verkaveling van de landerijen op die hoofdroute. Vroeger waren alle landerijen omzoomd met boswallen. Nu is het een modern landbouwdorp met grote boerderijen. Centraal in het dorp staan de school, het dorpshuis en het dorpscafé.

Midden in het dorp treft u een fietspad aan dat u naar het natuurgebied Het Blauwe Bos voert. De andere richting gaat langs de Haulerpolder naar Oosterwolde. In Het Blauwe Bos zelf ligt van west naar oost ook een prachtig fietspad dat u langs een afwisselend landschap voert. U hebt dan in westelijke richting bijna aansluiting op het natuurgebied Duurswouder Heide. In oostelijke richting kunt u, als u richting Veenhuizen gaat, langs Koumansburg in Veenhuizen de aansluiting vinden op het fietspad dat door het Fochteloërveen loopt.

Ook nationale parken en grote natuurgebieden liggen binnen handbereik, zoals Drents-Friese Wold, Dwingelderveld, Weerribben, Alde Feanen en Fochteloërveen. Op wandelafstand liggen natuurgebieden, zoals het eerder genoemde Blauwe Bos, de Duurswouder Heide, de bossen van Bakkeveen, de Heide van Allardsoog en de Haulerpolder. Een recreatief landschap met een rijke flora en fauna en met volop wandel- en fietsmogelijkheden.

In ons dorp zijn twee Bed & Brochjes namelijk Gortershoek en De Lindehove. Ook kunt u camperen met tent, camper en/of caravan op Kleine Camping de Olifant.

Kijk voor meer informatie op de website.