Appelscha-website-headers_08.jpg

De Waterbuffelfarm

Waarschijnlijk heeft u nog maar weinig gehoord over de waterbuffel?

Op de Waterbuffelfarm in Oldemarkt zijn circa 195 waterbuffels die goed worden verzorgd. De buffels lopen in natuurgebieden, zoals de Weerribben en Kalenberg, en kunnen de hele dag genieten van het natuurlijke gras en water. Bijzonder aan de waterbuffels is dat ze zich gaan hechten aan hun verzorgers. U bent van harte welkom om een kijkje te nemen op deze bijzondere farm.

De arrangementen van de Waterbuffelfarm zien er als volgt uit:

  •          Koffie met rondleiding € 3,50
  •          Koffie met appelgebak en rondleiding € 5,50
  •          Koffie met Broodje Buffel Burger en rondleiding € 8,00
  •          Koffie met Buffeltoer door de Weerribben met de “trekker tram huifkar’. U kunt de buffels aaien en bekijken. De rit duurt ca. 1 uur. € 12,50 p.p. Kinderen tot 12 jaar € 7,50 p.p. Minimum aantal personen is 8 met een maximum van 15 personen per toer.

U dient van te voren even te bellen zodat er voldoende tijd kan worden vrijgemaakt.

Contactgegevens:

Familie Zeestraten
Hareweg 6a
8375 GB Oldemarkt
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel: 0561-475162
bgg: 06-30353018

Openingstijden:
Vanaf 1 oktober donderdag, vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur
en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Vanaf 1 maart 2015: woensdag, donderdag en vrijdag: 11.00 tot 17.30 uur. Zaterdag: 9.00 tot 17.00 uur

Meer informatie: www.waterbuffelfarm.nl

 

 

Boerderij Nieuw Weper

De boerderij waar naast verantwoord produceren van melk, het beleven van de boerderij centraal staat!

Wij verzorgen rondleidingen en diverse arrangementen om je, met al je zintuigen, mee te laten genieten van het boerenleven op dit melkveebedrijf. We vertellen je dan graag alles over onze passie: de boerderij!

Boerderij de Nieuw Weper biedt u de volgende arrangementen:

BoerderijbelevingTrekkerwerk tijdens de boerderijbeleving

Hoe kan je het boerenleven  beter beleven, dan het zélf te  ervaren?                  

In een rondleiding doe je eerst  kennis op over het melkveebedrijf. Onder het genot van een consumptie kan je nog wat informatie uitwisselen met de boerin of de boer. Daarna ga je in groepjes aan het werk op de boerderij. De werkzaamheden zijn afhankelijk van de periode van het jaar. Indien gewenst kan je de werkzaamheden afwisselen met agrarische spellen.

Duur: 3 - 3,5  uur                                           

Kosten: € 20,- pp (minimaal 8 personen)

Dat smaakt naar meer

Een vol  kaaspakhuis van kaasmakerij kaaslust

Met een rondleiding over de  boerderij raak je helemaal enthousiast over dit mooie vak én het mooie product;  melk. Onder het genot van een consumptie bespreek je de eindeloze mogelijkheden  van melk. Het meest voor de hand liggend is misschien wel kaas maken. Hoe dat in  zijn werk gaat, hoor je tijdens een rondleiding bij ambachtelijke kaasmakerij  Kaaslust in Veenhuizen. En dat ze daar lekkere kazen maken, daar kom je vanzelf  achter met de kaasproeverij, aansluitend op de rondleiding.

Duur: 4 uur

Kosten: € 25,- pp (minimaal 8 personen)

Van gras tot kaaskaas maken

Wil je de fijne kneepjes leren  over het maken van kaas? Dan moet je beslist dit arrangement volgen. Na de  ontvangst met koffie / thee word je eerst rondgeleid over de boerderij. Je  krijgt dan inzicht in wat er allemaal nodig is om het gras door de koeien te  laten verwerken tot melk. Bij restaurant het Goudmeer geniet je van een  heerlijke lunch. En na de lunch ga je bij ambachtelijke kaasmakerij Kaaslust in  Veenhuizen, aan de slag om zelf een kaasje te maken. Het kaasje kan twee weken  later worden opgehaald.

Duur: 6,5 uur

Kosten: € 45,- pp (minimaal 8 personen)

Melkclinic

Het melken tijdens de melkclinic vergt enige inspanning.

Bij een melkveebedrijf denk je natuurlijk direct aan koeien melken. Bij ons ben je aan het juiste adres om dat zelf ook eens te proberen. Na de ontvangst met koffie / thee volgt een uitleg over het melken. Vervolgens wordt e groep opgedeeld en gaan de groepjes om de beurt proberen met met de hand een 'kunstkoe' te melken of de melkput in. In de  melkput help je boer Ronnie bij het schoonmaken van de uiers, het aansluiten van  de melkstellen en het dippen van de spenen. Ook help je boerin Hanneke met het voeren van de kalfjes.

Wij melken onze koeien twee keer per dag. Om écht het boerengevoel te krijgen, raden wij je aan om dit arrangement 's morgens te plannen. We beginnen dan om 06.00 uur! Voor de minder vroege vogels is het ook mogelijk om dit arrangement om 17.00 uur te laten starten.

Duur: 2,5 uur

Kosten: € 25,- pp (minimaal 4, maximaal 8 personen)