Appelscha-website-headers_09.jpg

Boerderij Nieuw Weper

Nieuw Weper is een karakteristieke boerderij uit het jaar 1921. Het is destijds gebouwd door de leider van de ontginningen van dit gebied. De karakteristieke uitstraling is behouden, wat voor een sfeervol plaatje zorgt.

Het dierenweitje met schapen, lammetjes, kippen en kalkoenen

Er zijn 100 koeien en 65 jongere dieren (0-2 jaar). Behalve koeien lopen er ook 2 schapen, een hond, een paar kippen en 2 kalkoenen op het bedrijf rond. Naast eigen vee, bieden de stallen plaats aan een uil, een torenvalk en in de zomer veel huis- en boerenzwaluwen en nog veel meer vogels.

De boerderij levert melk aan NoorderlandMelk. Een klein deel van de melk gaat via deze coöperatie naar de ambachtelijke kaasmakerij Kaaslust in Veenhuizen (4 km bij de boerderij vandaan). Hier wordt het verwerkt tot de allerlekkerste kazen!

Boerderij Nieuw Weper biedt vele leuke arrangementen voor kinderen. Deze kunt u vinden op deze website onder het kopje "arrangementen". In de zomervakantie (9 juli t/m 27 augustus) wordt de boerderij elke donderdagochtend om 10.30 uur opengesteld voor een rondleiding. Iedereen die de boerderij wil beleven en kennis wil maken met de dieren en het boerenleven is welkom. Dus ook als je geen groepje van 10 personen bij elkaar krijgt, kan je deze ochtenden gewoon aansluiten. 

Aanmelden is niet nodig.

Kosten: € 5,- pp (kinderen t/m 2 jaar gratis)

Voor meer informatie kunt u kijken op www.nieuwweper.webklik.nl