Appelscha-website-headers_02.jpg

 

Dagrecreatie

Koffie- en Theetuin Zunneschien is een gezellige ontspanningstuin in het Drentse Veenhuizen.

Boerderij Nieuw Weper is een melkveebedrijf tussen Oosterwolde en Veenhuizen. We hebben ongeveer 100 koeien en 60 stuks jongvee, een paar schapen, kippen een kalkoen en een hond. Naast het produceren van melk staat het beleven van het boerenleven centraal. Bij ons is iedereen welkom voor een rondleiding over het bedrijf of één van de arrangementen. Zo is het mogelijk om bij het melken te kijken of zelfs een melkclinic te volgen. Maar ook een rondleiding in combinatie met een kaasproeverij bij Kaaslust is mogelijk. Kaaslust verwerkt een klein deel van onze melk tot heerlijke kaas.

Dierenpark SanjesZoo is landelijk gelegen tussen De Westereen en Feanwâlden in. Het park heeft haar deuren geopend in 2012 en is in de weekenden en vakanties geopend voor bezoekers.

Wandel door De Kruidhof en geniet van onze 17 thematuinen, elk met hun eigen unieke plantencollecties en bijzonderheden. In totaal groeien er zo’n 2.000 plantensoorten op ruim 3,5 ha. De tuinen zijn gevarieerd en hebben zowel recreatieve, educatieve als informatieve elementen.

Tourtochten door de prachtige omgeving van Friesland/Drenthe!

Geef gas en rijd door de modder! Laar verbaasde collega's, vrienden of familie ver achter je. Een tochtje met een quad brengt de durfal in iedereen naar boven. Geen weg te modderig, op een quad wordt ieder obstakel bedwongen.

Ooit wel eens een wereldreis gemaakt? Bezoek de grootste tropische tuinen van Europa en reis van werelddeel naar werelddeel in de Orchideeën Hoeve. Ontdek een wereld vol natuurlijke kleuren en geuren uit Midden-Amerika, Australië en Azië. Geheel overdekt, rolstoeltoegankelijk en kindvriendelijk.

In het Noord-Oosten van Fryslan staat Sanjesfertier, een speelpark en dierenpark in één. Een unieke locatie waar families en gezinnen een leuke dag beleven. Binnen- en buiten zijn zitjes, waar u volop kunt genieten van het spel van uw kinderen. Voor een hapje en een drankje kunt u terecht in onze snackbar.

Een dagje Duinen Zathe? Altijd leuk! Attractiepark Duinen Zathe is een stoer en overzichtelijk park voor kinderen van de basisschool.
 
NIEUW: Het trapcircuit! Wie kent het Verkeerspark Assen niet van vroeger? Bij ons krijgt het beroemde trapcircuit een tweede leven. De originele trapauto’s keren terug in een nieuw modern jasje. Met de trapauto bij het tankstation stoppen, netjes parkeren, voorrang verlenen of invoegen het kan allemaal bij ons op het trapcircuit! Terwijl iedereen rond rijdt op het circuit worden er vanuit de verkeerstoren instructies gegeven. En om het nog completer te maken, is het mogelijk om je rijbewijs te halen!

Onze boerderij staat in Elsloo dat in het Zuidoosten van Friesland ligt. Het is een stil plattelandsgebied in de nabijheid van boswachterij Appelscha. De boerderij staat aan een doodlopende weg naar het natuurgebied De Stobbepoele. Een rustgevender plekje is nauwelijks te vinden!

Pagina 1 van 2
We're loading the markers, please wait a few seconds…