Appelscha-website-headers_10.jpg

 

Kunst en cultuur

Het nieuwe atelier en galerie aan de Maden 8 in Appelscha zijn klaar. Galerie en atelier zijn deze winter open op afspraak (06-42 74 67 87).

Expositie fijnschilderwerk Alice Buis en abstracten AliceStar en schilderijen van mijn vader Jan Buis (overleden in 1985)

Keramische objecten van Liesbeth Topper.   http//www.artalice.nl

Het openluchtmuseum en themapark De Spitkeet laat op een ruim 4 hectare groot terrein zien hoe mensen op de Friese en Groningse heide het niet gemakkelijk hadden in de periode 1850- 1950. Het volk was erg arm en de omstandigheden waren erbarmelijk. U kunt verschillende soorten woningen en omstandigheden zien waarin de mensen leefden en werken.

Koffie- en Theetuin Zunneschien is een gezellige ontspanningstuin in het Drentse Veenhuizen.

In onze prachtige tuin kunt u nu heerlijk genieten van een kopje thee of koffie met iets lekkers.
De tuin staat het grootste deel van het jaar vol met bloemen, van sneeuwklokjes in het voorjaar tot najaarsbloeiers.

DeKunsttuin bevindt zich in het hart van het monumentale Veenhuizen, aan de Hospitaallaan nr. 19. De wijds aangelegde tuin van 30 are, met daarin buitenvitrines en beelden, biedt een verzorgde en mooie omgeving aan de moderne beelden en gebruiksvoorwerpen. De galeriehouder Judith Reedijk laat bezoekers kennismaken met de rijkdom en fantasie van de huidige generatie keramisten.

Verhalenvertelster. Volksverhalen, mythen, sagen, sprookjes, natuur en thema verhalen. Vertelt op uitnodiging voor groepen op binnen en buitenlocaties. Voor meer informatie zie website.

Heeft u wel eens aan de schandpaal gestaan? Een cel van binnen gezien? Op de stoel van de rechter gezeten? In het Gevangenismuseum kan het allemaal.

Pagina 1 van 2
We're loading the markers, please wait a few seconds…