Appelscha-website-headers_25.jpg

 

Agro tourisme

Boerderij Nieuw Weper is een melkveebedrijf tussen Oosterwolde en Veenhuizen. We hebben ongeveer 100 koeien en 60 stuks jongvee, een paar schapen, kippen een kalkoen en een hond. Naast het produceren van melk staat het beleven van het boerenleven centraal. Bij ons is iedereen welkom voor een rondleiding over het bedrijf of één van de arrangementen. Zo is het mogelijk om bij het melken te kijken of zelfs een melkclinic te volgen. Maar ook een rondleiding in combinatie met een kaasproeverij bij Kaaslust is mogelijk. Kaaslust verwerkt een klein deel van onze melk tot heerlijke kaas.

In juni 2000 zijn wij gestart met het maken van kaas van de melk van onze eigen koeien.

Naast naturelkaas maken we diverse soorten kruidenkaas. Niet alleen de 'gewone' kruidenkaas, maar onze kruidenkaas-assortiment bestaat uit minstens 14 verschillende soorten. 

Tijdens een bezoek aan onze boerderij-winkel laten wij u graag proeven welke uiteenlopende smaken wij hebben.

Sinds 2010 is D' ELF IEKEN uitgebreid met een kinder- en speelboerderij. Een kleine, overzichtelijke speeltuin met speeltoestellen van vroeger, zeer authentiek. Voor de kleinsten is er een grote zandbak, glijbaan, 2 wipkippen, schommels, traptrekkers.

We're loading the markers, please wait a few seconds…